Halvin kulutusluslaina

Maksuton kaikille

Kulutuslaina - hae valmiiksi kilpailutettua kulutusluottoa

Täytä maksuton hakemus ja hae valmiiksi kilpailutettua kulutuslainaa ilman vakuuksia tai takaajia. Voit saada yhdellä kertaa useiden lainantarjoajien vaihtoehdot.

Saat lainatarjouksen heti täytettyäsi ilmaisen hakemuksen. Oma korkotaso kannattaa tarkistaa säännöllisin väliajoin.

8000€
1.000€60.000€
Maksuaika
Lyhennys (kk)
151€
Hyväksyn palvelun käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.


Palvelu on ilmainen ja ei-sitova

Esimerkki lainasta: Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Luoton määrä 10.000 €. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 5,94 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 5 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 11.541 €.
omalaina logo
Sortter logo
Axo logo

Miten palvelu toimii?

Täytä hakemus

Voit hakea lainaa aina 70 000 euroon asti lyhyen hakemuksemme kautta. Valitse vain summa ja täytä tiedot.

Nopea päätös

Saat alustavan päätöksen välittömästi yli 25 pankilta ja rahalaitokselta. Voit vapaasti selata saamiasi tarjouksia.

Maksut nopeasti

Kun olet hyväksynyt mieleisesi lainatarjouksen, saat rahat tilillesi jopa 15 minuutissa! Se on niin helppoa.

Käytännössä kulutuslaina on vakuudeton kulutusluotto, jonka voi käyttää haluamallaan tavalla. Tyypillisesti sitä haetaan uuden auton ostoon, kodinkoneen hankintaan tai muihin rahoitusta vaativiin hankintoihin. Lainanantajat eivät edellytä käyttötarkoituksen kertomista, jonka takia kulutuslainan hakeminen voi tilanteesta riippumatta olla järkevä vaihtoehto. Ennen lainan hakemista muista kilpailuttaa kaikki lainanantajat, jotta varmistut edullisimman kulutusluoton löytämisestä. 

Tässä artikkelissa käsittelemme tarkemmin mikä on kulutuslaina ja miten sitä voi saada. Kerromme myös muita tärkeitä asioita kyseiseen lainatuotteeseen liittyen. 

Kulutuslainan määritelmä

Kulutuslaina on vakuudeton tai vakuudellinen laina, joka on tarkoitettu käytettäväksi kuluttajan henkilökohtaisiin tarpeisiin. Vakuudellisessa kulutusluotossa lainan vakuutena käytetään yleensä omaisuutta, kuten taloa tai autoa. Vakuudeton kulutuslaina puolestaan ei edellytä omaisuuden vakuuttamista, mutta sen korko voi olla korkeampi kuin vakuudellisessa lainassa.

Kulutuslainan voi käyttää haluamallaan tavalla eikä lainanantajat edellytä käyttötarkoituksen kertomista. Yleisimpiä kulutuslainan käyttötarkoituksia ovat uuden auton osto, kodinkoneen hankina tai muut arkiset hankinnat.

Vakuudellinen ja vakuudeton kulutuslaina

Vakuudellisessa kulutuslainassa lainan vakuutena käytetään yleensä omaisuutta, kuten asuntoa tai autoa. Tämä vakuus tekee lainan riskittömämmäksi lainanantajalle, ja siksi vakuudellinen kulutuslaina voi olla halvempi kuin vakuudeton kulutuslaina. Jos et kuitenkaan pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantaja voi ottaa vakuuden haltuunsa.

Vakuudeton kulutuslaina puolestaan ei edellytä omaisuuden vakuuttamista, mutta sen korko voi olla korkeampi kuin vakuudellisessa lainassa. Tämä johtuu siitä, että lainanantajalla on suurempi riski lainan takaisinmaksun epäonnistumisesta.

Miksi ottaa kulutuslaina?

Kulutuslaina voi olla houkutteleva vaihtoehto, kun tarvitset rahaa nopeasti ja säästösi eivät riitä kattamaan tarvittavia hankintoja. Kulutuslaina voi myös olla hyvä vaihtoehto, jos tarvitset rahaa yllättäviin menoeriin, kuten auton korjauksiin tai uuden auton ostoon.

Kulutuslainan ottaminen voi myös auttaa parantamaan luottoluokitusta, jos takaisinmaksut hoidetaan ajoissa. Tämä voi olla tärkeää, jos haluat tulevaisuudessa hakea esimerkiksi asuntolainaa. 

Useimmat hakijat päättävät valita vakuudettoman kulutusluoton, sillä sen hakuprosessi on nopeampi eikä se edellytä erinnäisten vakuuksien käyttämistä. Huomioithan kuitenkin, että vakuudeton kulutusluotto on yleensä kalliimpi vaihtoehto kuin vakuudellinen kulutuslaina. Muista kilpailuttaa kulutuslaina Bankon avulla, joka lisää edullisen lainan löytämistä. 

Kulutuslainan hyödyt ja riskit

Kulutuslainan ottamisessa on sekä hyötyjä että riskejä. Hyötyjä ovat esimerkiksi nopea saatavuus, joustavat maksuehdot ja mahdollisuus parantaa luottoluokitusta, kun takaisinmaksu hoidetaan ajoissa. Riskit liittyvät puolestaan lainan takaisinmaksukykyyn, korkeisiin korkoihin ja muihin kuluihin.

Kulutusluotto mahdollistaa suurempien hankintojen tekemisen silloin, kun rahaa ei ole käytettävissä heti. Tämä voi olla esimerkiksi kodin remontti, autoon liittyvät kulut tai hääjuhla. Kulutusluottoa käyttämällä voidaan rahoittaa nämä suuremmat hankinnat ja maksaa ne takaisin pienemmissä erissä pidemmän ajanjakson aikana.

Kulutusluotot ovat yleensä edullisempia kuin pikavipit, joissa korot ja kulut voivat olla huomattavasti suuremmat. Kulutusluottojen korot ovat yleensä kiinteitä, mikä tarkoittaa sitä, että korko pysyy samana koko laina-ajan.

Kulutusluottojen maksuaikataulu on yleensä joustavampi kuin pikavipeissä. Maksuaika voi olla useista kuukausista jopa useisiin vuosiin, mikä helpottaa lainan takaisinmaksua.

Kulutusluoton ottaminen voi johtaa velkaantumiseen, jos sitä ei hoideta huolellisesti. Laina tulee maksaa takaisin sovitun aikataulun mukaisesti, jotta välttyy ylimääräisiltä kuluilta ja negatiivisilta vaikutuksilta luottoluokitukseen.

Kulutusluotot voivat olla kalliita, jos niiden korot ja kulut ovat korkeat. Tämä voi johtaa siihen, että lainan takaisinmaksu vie liikaa rahaa kuukausittaisesta budjetista, jolloin taloudellinen tilanne voi heikentyä.

Kulutusluotto voi olla hyvä vaihtoehto, jos tarvitset suuremman summan rahaa ja haluat maksaa sen takaisin pidemmän aikavälin kuluessa. On kuitenkin tärkeää huomioida, että kulutusluottoon liittyy myös riskejä, kuten velkaantumisen vaara, korkeat kustannukset ja mahdolliset petokset. Ennen kuin otat kulutusluottoa, on tärkeää arvioida huolellisesti omat taloudelliset mahdollisuudet ja selvittää lainanantajien tarjoamat ehdot ja kustannukset.

On myös hyvä pitää mielessä, että kulutusluotto ei ole ainoa vaihtoehto suuremman summan rahan tarpeeseen. Esimerkiksi olemassa olevien säästöjen käyttäminen tai lainaaminen läheisiltä voi olla edullisempaa ja vähemmän riskialtista vaihtoehtoa. Ennen lainan ottamista on hyvä harkita myös muita rahoitusvaihtoehtoja ja vertailla niiden ehtoja ja kustannuksia.

Kulutusluottoa harkitessa on tärkeää muistaa myös vastuullisuus. Laina tulee aina maksaa takaisin sovitun aikataulun mukaisesti, ja sen ottamisen tulee perustua huolelliseen harkintaan. Lainan takaisinmaksusuunnitelma kannattaa laatia jo ennen lainan ottamista, jotta takaisinmaksu onnistuu sujuvasti ja vältetään ylimääräiset kulut ja riskit.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kulutusluotto voi olla hyödyllinen vaihtoehto suuremman summan rahan tarpeeseen, mutta siihen liittyy myös riskejä. On tärkeää arvioida huolellisesti omat taloudelliset mahdollisuudet ja lainanantajan tarjoamat ehdot ja kustannukset ennen lainan ottamista. Laina tulee aina maksaa takaisin sovitun aikataulun mukaisesti, ja sen ottamisen tulee perustua vastuulliseen harkintaan.

Korot ja kulut

Kulutuslainojen korot ja kulut voivat vaihdella huomattavasti eri lainanantajien välillä. On tärkeää vertailla eri lainanantajien tarjouksia ennen lainan ottamista, jotta löytää parhaan tarjouksen. Lainanantajien on ilmoitettava kaikki kulut, kuten avausmaksut, tilinhoitomaksut ja muut kulut, selkeästi, jotta kuluttaja voi tehdä vertailun helposti.

Yleensä hyvän maksukyvyn omaava hakija saa lainalleen alhaisemman korkotason ja joustavammat ehdot. Jos maksukykysi on hieman heikompi, voit harkita ottavasi hakemukseen mukaan yhteishakijan, joka voi alentaa hakemasi lainan korkotaso. 

Pankit ja rahoituslaitokset voivat antaa yhteislainalle edullisen koron ja joustavat ehdot, kun lainan takaisinmaksamisesta vastaa yhden sijaan kaksi henkilöä. 

Kuinka vertailla kulutuslainojen kuluja ja korkoja?

Kulutuslainojen vertailu voi olla hankalaa, koska korkoja ja kuluja on niin paljon erilaisia. Lainanantajien on kuitenkin ilmoitettava todellinen vuosikorko, joka kertoo lainan kokonaiskustannukset korkoineen ja kuluineen. Tämä helpottaa kuluttajan vertailua eri lainojen välillä. Voit vertailla kulutuslainojen kuluja ja korkoja täyttämällä tämän sivun ylälaidasta löytyvään lainalaskuriin tarvitsemasi lainasumman sekä takaisinmaksuajan. Tämän jälkeen sinut ohjataan viralliseen hakemukseen, jonka jälkeen voit saada useita lainatarjouksia, joista näet korkotason sekä muut kustannukset. 

Mitä tehdä, jos en pysty maksamaan kulutuslainaa takaisin?

Jos et pysty maksamaan kulutuslainaa takaisin, ota yhteyttä lainanantajaan mahdollisimman pian ja pyydä maksusuunnitelmaa. Lainanantajilla voi olla erilaisia käytäntöjä, mutta yleensä maksusuunnitelmaa voi pyytää, jos et ole myöhässä maksuista liian pitkään. Älä jätä lainan maksamatta tai maksa myöhässä ilman sopimusta, sillä tämä voi johtaa lisäkuluihin ja vaikuttaa negatiivisesti luottoluokitukseen.

Kuinka kulutuslaina vaikuttaa luottoluokitukseen?

Kulutuslaina voi vaikuttaa luottoluokitukseen, koska se näkyy luottotiedoissa. Jos maksat kulutuslainan takaisin ajallaan, tämä voi auttaa parantamaan luottoluokitusta. Jos taas maksat myöhässä tai jätät maksamatta, tämä voi vaikuttaa negatiivisesti luottoluokitukseen ja vaikeuttaa tulevaisuudessa lainan saamista.

Vertailu muihin lainatyyppeihin: kulutusluotto vs. pikavippi

Kulutusluotto ja pikavippi ovat molemmat lainatyyppejä, mutta niiden välillä on joitakin eroja. Pikavippi on yleensä pieni laina, joka maksetaan takaisin nopeasti, yleensä muutaman viikon sisällä. Kulutusluotto puolestaan on yleensä suurempi laina, joka maksetaan takaisin pidemmällä aikavälillä, yleensä muutaman kuukauden ja useiden vuosien välillä.

Pikavippien korot ja kulut voivat olla huomattavasti suuremmat kuin kulutusluottojen korot ja kulut, mikä tekee niistä riskialttiimpia.

Kulutusluotto on usein järkevämpi vaihtoehto kuin pikavippi, jos tarvitset suuremman summan rahaa ja pidemmän maksuajan. Kulutusluotolla on yleensä myös alhaisemmat korot ja kulut kuin pikavipillä. On tärkeää kuitenkin vertailla eri vaihtoehtoja huolellisesti ja valita laina, joka sopii omaan taloudelliseen tilanteeseen.

Miten valita oikea kulutuslaina?

Kun valitset kulutuslainaa, on tärkeää vertailla eri lainanantajien tarjouksia ja löytää sopiva laina omiin tarpeisiin ja taloudelliseen tilanteeseen. Ennen lainan ottamista kannattaa selvittää, mitkä ovat lainan korot ja kulut, kuinka pitkä maksuaika on ja millaisia ehtoja lainalla on. On myös tärkeää miettiä, kuinka paljon lainaa tarvitsee ja kuinka paljon pystyy maksamaan takaisin kuukausittain.

Oikean ja riittävän edullisen kulutuslainan löytämiseksi kannattaa hyödyntää kilpailutuspalveluita, joiden kautta voit saada yhden tarjouksen sijaan useita alhaisella korkotasolla varustettuja lainatarjouksia. Hakemuksen täyttäminen ja tarjouksien vastaanottaminen on täysin maksutonta eikä se sido vielä mihinkään. 

Usein kysytyt kysymykset kulutuslainasta

Mikä on kulutuslaina?

Kulutuslaina on laina, joka myönnetään kuluttajalle yksityiskäyttöön. Sitä voi käyttää esimerkiksi kodin remontointiin, auton hankintaan tai muihin suuriin hankintoihin.

Miten kulutusluottoa voi hakea?

Kulutusluottoa voi hakea pankista, rahoitusyhtiöltä tai verkkopankin kautta. Laina-aika, lainan määrä ja korko riippuvat hakijan taloudellisesta tilanteesta ja lainan tarpeesta. Voit pyytää maksuttomasti kulutusluotto tarjoukset tältä sivustolta löytyvän lainalaskurin avulla.

Miten kulutusluoton korko määräytyy?

Kulutusluoton korko määräytyy yleensä hakijan luottokelpoisuuden perusteella. Mitä parempi luottokelpoisuus hakijalla on, sitä paremmat mahdollisuudet hänellä on saada alhaisempi korko. Korkoon vaikuttaa myös laina-aika, lainasumma ja mahdolliset muut kulut.

Miten kulutusluotto maksetaan takaisin?

Kulutusluotto maksetaan takaisin sovitun laina-ajan kuluessa yleensä kuukausierissä. Kuukausierän suuruus riippuu lainan määrästä, laina-ajasta ja korkokustannuksista. Laina kannattaa maksaa takaisin sovitun aikataulun mukaisesti, sillä maksamattomat lainanlyhennykset voivat johtaa ylimääräisiin korkokuluihin ja maksuhäiriömerkintään.

 Onko kulutusluotto aina järkevä ratkaisu?

Kulutusluotto ei aina ole järkevä ratkaisu, vaan sen tarpeellisuus kannattaa arvioida huolella. Lainan takaisinmaksukyky tulee varmistaa ennen lainan hakemista, jotta välttyy taloudellisilta vaikeuksilta ja ylimääräisiltä kuluilta. Lainan ottamisen sijaan kannattaa harkita myös säästämistä ja muita vaihtoehtoja suurempien hankintojen rahoittamiseen.

Voiko kulutusluoton maksaa takaisin ennenaikaisesti?

Kyllä, kulutusluoton voi yleensä maksaa takaisin ennenaikaisesti ilman lisäkustannuksia. Tämä kannattaa kuitenkin tarkistaa lainan ehdoista ennen lainan ottamista. Ennenaikainen maksaminen voi myös vähentää lainan kokonaiskustannuksia, sillä korkokulut vähenevät maksetun pääoman mukaan.

Yhteenveto

Kulutuslaina voi olla hyvä vaihtoehto, jos tarvitset suuremman summan rahaa ja haluat maksaa sen takaisin pidemmän aikavälin kuluessa. On tärkeää vertailla eri lainanantajien tarjouksia ja löytää sopiva laina omiin tarpeisiin ja taloudelliseen tilanteeseen. Muista myös maksaa laina takaisin ajallaan ja pyydä maksusuunnitelmaa, jos et pysty maksamaan takaisin sovitusti. Näin voit välttää ylimääräisiä kuluja ja negatiivisia vaikutuksia luottoluokitukseen.

Kulutuslainojen kilpailutus ja vertailu on erittäin tärkeää, sillä se voi auttaa säästämään huomattavasti kustannuksissa ja löytämään juuri omiin tarpeisiin sopivan lainan. Kilpailutus tarkoittaa eri lainantarjoajien vertailua ja tarjousten pyytämistä heiltä. Vertailussa tulee kiinnittää huomiota lainan korkoon, kokonaiskustannuksiin, laina-ajan pituuteen ja mahdollisiin muihin kuluihin, kuten avausmaksuihin tai tilinhoitomaksuihin.

Kulutusluottoja voi kilpailuttaa eri palveluiden kautta, kuten lainavertailusivustoilla tai suoraan lainantarjoajien verkkosivuilla. Vertailupalvelut antavat kattavan yleiskuvan eri lainoista ja niiden kustannuksista. Lisäksi useat lainantarjoajat tarjoavat lainalaskureita, jotka auttavat laskemaan lainan kustannukset ja maksuerät eri laina-aikojen ja lainasummien mukaan.

Kilpailutus kannattaa tehdä ennen lainan hakemista, jotta löytää edullisimman vaihtoehdon omiin tarpeisiin. Kilpailutuksen avulla voi myös neuvotella paremmista ehdoista lainanantajan kanssa, jos saa tarjouksia useammalta taholta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kulutuslainojen kilpailutus ja vertailu on erittäin tärkeää, sillä se voi auttaa säästämään kustannuksissa ja löytämään sopivan lainan. Kilpailutus kannattaa tehdä ennen lainan hakemista, jotta löytää edullisimman vaihtoehdon. Vertailussa tulee kiinnittää huomiota korkoon, kokonaiskustannuksiin, laina-aikaan ja muihin mahdollisiin kuluihin.

Tee maksuton lainojen kilpailutus Bankon avulla ja voit saada markkinoiden parhaimmat ja edullisimmat lainatarjoukset luotettavilta lainanantajilta.

Bankon avulla voit kilpailuttaa 1000 – 60 000 euron vakuudettomat lainat. Takaisinmaksuaika on joustava 1 – 15 vuotta.

Voit pyytää maksuttomasti ja ilman sitoutumista lainatarjoukset sivustomme avulla, kunhan olet vähintään 20-vuotias ja kuukausittaiset tulosi ovat yli 600 euroa. Sen lisäksi luottotietojesi tulee olla puhtaat.