Edullisempi pikalaina

Maksuton kaikille

Pikalaina - valitse sopivin vaihtoehto!

Pikalainan sijaan suosittelemme, että kilpailutat vakuudetonta kulutusluottoa tarjoavat toimijat. Siirry maksuttomaan hakemukseen viereisestä laskurista.

Saat lainatarjouksen heti täytettyäsi ilmaisen hakemuksen. Oma korkotaso kannattaa tarkistaa säännöllisin väliajoin.

15000€
1.000€60.000€
Maksuaika
Lyhennys (kk)
189€
Hyväksyn palvelun käyttöehdot ja tietosuojaselosteen.


Palvelu on ilmainen ja ei-sitova

Esimerkki lainasta: Nimelliskorko voi vaihdella 4,5-20,0 % välillä. Laina-aika on 1-15 vuotta. Luoton määrä 10.000 €. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 5,94 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 5 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 11.541 €.
omalaina logo
Sortter logo
Axo logo

Miten palvelu toimii?

Täytä hakemus

Voit hakea lainaa aina 70 000 euroon asti lyhyen hakemuksemme kautta. Valitse vain summa ja täytä tiedot.

Nopea päätös

Voit saada alustavan päätöksen välittömästi. Sinulla on mahdollisuus saada jopa 25 lainatarjousta.

Maksut nopeasti

Kun olet hyväksynyt mieleisesi lainatarjouksen, voit saada rahat tilillesi jopa 15 minuutin kuluessa.

Pikalainaa voi hakea useilta eri lainanmyöntäjiltä ja se maksetaan yleensä tilille muutamassa tunnissa.

Pikalainojen kustannukset voivat kuitenkin olla korkeat ja ne vaativat huolellista harkintaa ennen hakemista.

Vaikka pikalaina kuulostaakin houkuttelevalta vaihtoehdolta suosittelemme sen sijaan harkitsemaan vakuudetonta kulutusluottoa.

Tässä artikkelissa kuitenkin kerromme tarkemmin pikalainasta

Mikä on pikalaina? - Selvitetään, mikä pikalaina on ja mistä sitä voi hakea

Pikalaina on lyhytaikainen laina, jonka voi saada nopeasti ja helposti ilman vakuuksia.

Sitä voidaan myöntää pieniä tai suurempia summia, yleensä muutamasta sadasta eurosta jopa useisiin tuhansiin euroihin asti.

Pikalainaa voi hakea eri lainapalveluilta, jotka ovat yleensä toimineet jo pitkään markkinoilla ja ovat tunnettuja nopeasta ja vaivattomasta palvelusta.

Pikalaina on yleensä tarkoitettu tilapäiseen rahoitukseen, kuten yllättävien laskujen maksamiseen, matkustamiseen tai muuhun tarpeeseen. 

Lainapalvelut tarjoavat pikalainaa yleensä nopeasti ja ilman pitkää odottelua, joten se sopii hyvin silloin kun tarvitset rahaa nopeasti.

Pikalainan hakeminen onnistuu yleensä helposti verkossa täyttämällä hakemus ja lähettämällä tarvittavat tiedot.

Hakemuksen käsittely tapahtuu nopeasti ja rahat voidaan saada tilille jopa saman päivän aikana.

On kuitenkin tärkeää huomata, että pikalaina on yleensä kalliimpaa kuin perinteinen pankkilaina, sillä sen korko ja kulut voivat olla korkeammat.

Siksi pikalainaa kannattaa harkita tarkkaan ja vertailla eri lainapalveluiden tarjoamia ehtoja ennen lainan ottamista.

Jos pikalaina on kuitenkin tarpeen, on tärkeää huolehtia siitä, että takaisinmaksukyky arvioidaan realistisesti ja että laina maksetaan takaisin sovitun aikataulun mukaisesti. 

Mikäli takaisinmaksusta tulee ongelmia, on hyvä ottaa yhteyttä lainapalveluun ja sopia mahdollisista maksusuunnitelmista.

Pikalainan sijaan suosittelemme harkitsemaan vakuudettoman kulutusluoton hakemista, joka on usein huomattavasti edullisempi ja järkevämpi valinta.

Pikalainojen kustannukset - Miten pikalainojen kustannukset koostuvat ja miksi ne voivat olla korkeat?

Pikalainat ovat yleensä lyhytaikaisia lainoja, jotka myönnetään nopeasti ja helposti ilman monimutkaisia hakuprosesseja.

Tämän nopean saatavuuden lisäksi pikalainat ovat yleensä myös suhteellisen kalliita lainoja verrattuna perinteisempiin lainamuotoihin.

Tämä johtuu useista eri kustannuksista, joita pikalainoissa voi olla. Yksi tärkeimmistä kustannuksista on korko.

Useimmat pikalainat perivät korkean koron, joka lasketaan yleensä vuosikoron perusteella.

Tämä vuosikorko voi olla huomattavasti korkeampi kuin perinteisissä pankkilainoissa, mikä johtuu pikalainojen lyhyestä takaisinmaksuajasta ja suuremmasta riskistä, jonka lainanantaja ottaa myöntäessään pikalainan.

Toinen tärkeä kustannus on nostopalkkio tai käsittelymaksu. Tämä maksu peritään yleensä lainan hakemisesta tai nostamisesta.

Nostopalkkio voi vaihdella lainantarjoajasta riippuen ja se voi olla joko kiinteä summa tai prosenttiosuus nostetusta lainasummasta.

Kolmas tärkeä kustannus on viivästyskorko. Mikäli pikalainaa ei makseta takaisin sovitun ajan kuluessa, voi seurata viivästyskorkoa.

Viivästyskoron suuruus vaihtelee lainantarjoajasta riippuen, mutta se on yleensä huomattavasti korkeampi kuin normaali korko.

Lisäksi pikalainoissa voi olla muita kustannuksia, kuten avausmaksuja tai tilinhoitomaksuja. 

On tärkeää tarkistaa kaikki lainaan liittyvät kulut ennen kuin tekee päätöksen lainan ottamisesta.

Pikalainojen korkeiden kustannusten vuoksi onkin tärkeää harkita tarkasti, tarvitseeko lainaa todella ja onko se paras vaihtoehto. 

Mikäli pikalainan ottaminen on välttämätöntä, kannattaa vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia ja valita mahdollisimman edullinen vaihtoehto.

Pikalainojen riskit - Millaisia riskejä pikalainojen ottamiseen liittyy ja miten niitä voi välttää?

Pikalainat ovat nopea tapa saada rahaa käyttöön silloin, kun tarvitset sitä nopeasti. 

Kuten kaikilla lainoilla, myös pikalainoilla on omat riskinsä, jotka tulee ottaa huomioon ennen lainan ottamista.

Yksi suurimmista riskeistä on korkea korko ja muut kustannukset. 

Usein pikalainojen korko on korkeampi kuin perinteisissä lainoissa, mikä tarkoittaa, että lainan kokonaiskustannukset voivat olla huomattavasti suuremmat kuin alun perin ajattelit. 

On myös tärkeää ymmärtää, että monet pikalainat ovat lyhytaikaisia, ja jos et maksa lainaa takaisin ajallaan, voit joutua maksamaan ylimääräisiä maksuja ja korkoja.

Toinen riski on, että pikalainojen helppous ja nopeus voivat johtaa lainanottajia ottamaan liikaa velkaa, joka voi johtaa ylivelkaantumiseen ja taloudellisiin ongelmiin. 

On tärkeää olla realistinen oman taloudellisen tilanteen suhteen ja ottaa vain sellainen laina, jonka tiedät pystyväsi maksamaan takaisin ajallaan.

On myös tärkeää huomioida, että jotkut pikalainantarjoajat voivat olla epärehellisiä tai huijaavia. 

Muutamat pikalainan tarjoajat voivat piilottaa kustannuksia tai veloittaa ylimääräisiä maksuja ilman, että lainanottaja tiedostaa niitä. 

Siksi on tärkeää tutkia lainantarjoajaa ennen lainan ottamista ja lukea huolella lainaehdot ja -sopimus.

Voit välttää pikalainojen riskejä huolellisella suunnittelulla ja tutkimuksella. 

Aloita vertailemalla eri lainantarjoajia ja tutustu heidän lainaehtoihin ja -sopimuksiin. 

Suunnittele myös taloutesi huolellisesti ja varmista, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa. 

Muista, että pikalaina voi olla hyvä vaihtoehto, mutta vain, jos tiedät, että voit hoitaa sen vastuullisesti ja turvallisesti.

Pikalainojen käyttötarkoitukset - Mihin pikalainoja yleisesti otetaan ja onko niiden käyttö järkevää?

Pikalainoja otetaan yleensä nopean rahoituksen tarpeisiin, kun tarvitaan rahaa nopeasti esimerkiksi yllättävän laskun maksamiseen tai äkillisen rahantarpeen tyydyttämiseen. 

Tyypillisiä käyttötarkoituksia voivat olla esimerkiksi auton korjauskustannukset, lääkärikäynti, kodinkoneen hankinta tai muiden tärkeiden menojen kattaminen.

Vaikka pikalainojen käyttöä on kritisoitu korkeiden korkojen ja kulujen vuoksi, niiden käyttö voi olla järkevää tietyissä tilanteissa. 

Esimerkiksi jos laskun maksamatta jättämisestä aiheutuu vielä korkeampia kustannuksia tai muita haitallisia seurauksia, pikalainan ottaminen voi olla järkevä ratkaisu. 

Tärkeää on kuitenkin harkita tarkasti lainan takaisinmaksukykyä ja vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia ennen lainan ottamista. 

Lisäksi on hyvä muistaa, että pikalainaa ei tulisi käyttää pitkäaikaiseen velanhoitoon tai arkipäiväisten menojen kattamiseen.

Miten pikalainan maksamatta jättäminen vaikuttaa luottotietoihin?

Pikalainan ottaminen voi olla nopea tapa saada tarvitsemaansa rahaa, mutta se voi myös aiheuttaa vakavia ongelmia, jos lainaa ei maksa takaisin sovitun ajan kuluessa. 

Yksi tärkeimmistä seurauksista pikalainan maksamatta jättämisestä on sen vaikutus luottotietoihin.

Luottotietoihin kertyy merkintöjä aina, kun henkilö ei ole maksanut laskujaan sovitussa ajassa tai kun hän on jättänyt lainan maksamatta kokonaan. 

Jos pikalainan maksu viivästyy, lainanantaja voi ilmoittaa tästä luottotietoyhtiölle, joka lisää merkinnän henkilön luottotietoihin.

Merkinnät luottotiedoissa voivat vaikuttaa henkilön kykyyn saada myöhemmin lainaa tai luottokorttia. 

Ne voivat myös vaikeuttaa esimerkiksi vuokra-asunnon saamista tai työpaikan hakemista, sillä monet työnantajat tarkistavat hakijoiden luottotiedot ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Jos pikalainan takaisinmaksu on erittäin myöhässä, lainanantaja voi myös viedä asian oikeuteen ja yrittää saada maksunsa ulosottoa käyttäen. 

Tämä voi johtaa lisäkustannuksiin ja maksuvaikeuksiin vielä pitkään sen jälkeen, kun pikalaina on alun perin otettu.

On siis tärkeää harkita tarkkaan, ennen kuin ottaa pikalainan ja varmistaa, että oma taloustilanne on vakaa ja lainan takaisinmaksu on realistinen. 

Jos maksuvaikeuksia kuitenkin ilmenee, kannattaa ottaa yhteyttä lainanantajaan mahdollisimman pian ja yrittää sopia maksusuunnitelmasta, joka sopii molemmille osapuolille.

Pikalainojen vertailu - Kuinka pikalainoja kannattaa vertailla ja mistä löytyy luotettavia vertailusivustoja?

Pikalainan ottaminen voi olla nopea tapa saada tarvitsemaansa rahaa, mutta se voi myös aiheuttaa vakavia ongelmia, jos lainaa ei maksa takaisin sovitun ajan kuluessa. 

Yksi tärkeimmistä seurauksista pikalainan maksamatta jättämisestä on sen vaikutus luottotietoihin.

Luottotietoihin kertyy merkintöjä aina, kun henkilö ei ole maksanut laskujaan sovitussa ajassa tai kun hän on jättänyt lainan maksamatta kokonaan. 

Jos pikalainan maksu viivästyy, lainanantaja voi ilmoittaa tästä luottotietoyhtiölle, joka lisää merkinnän henkilön luottotietoihin.

Merkinnät luottotiedoissa voivat vaikuttaa henkilön kykyyn saada myöhemmin lainaa tai luottokorttia. 

Ne voivat myös vaikeuttaa esimerkiksi vuokra-asunnon saamista tai työpaikan hakemista, sillä monet työnantajat tarkistavat hakijoiden luottotiedot ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Jos pikalainan takaisinmaksu on erittäin myöhässä, lainanantaja voi myös viedä asian oikeuteen ja yrittää saada maksunsa ulosottoa käyttäen. 

Tämä voi johtaa lisäkustannuksiin ja maksuvaikeuksiin vielä pitkään sen jälkeen, kun pikalaina on alun perin otettu.

On siis tärkeää harkita tarkkaan, ennen kuin ottaa pikalainan ja varmistaa, että oma taloustilanne on vakaa ja lainan takaisinmaksu on realistinen. 

Jos maksuvaikeuksia kuitenkin ilmenee, kannattaa ottaa yhteyttä lainanantajaan mahdollisimman pian ja yrittää sopia maksusuunnitelmasta, joka sopii molemmille osapuolille.

Mitä Suomen lainsäädäntö sanoo pikalainoista ja millaisia säännöksiä pikalainojen myöntämiselle on olemassa

Pikalainat ovat herättäneet paljon keskustelua kuluttajansuojan näkökulmasta, ja Suomessa onkin olemassa tarkkoja säännöksiä pikalainojen myöntämiselle. 

Lainojen markkinointiin ja luottopäätösten tekemiseen liittyvät säännökset ovat erityisen tärkeitä, sillä pikalainat voivat johtaa helposti ylivelkaantumiseen ja vakaviin taloudellisiin ongelmiin.

Suomen lainsäädännön mukaan pikalainoja saavat myöntää vain rekisteröidyt rahoituslaitokset, jotka toimivat Finanssivalvonnan valvonnan alaisuudessa. 

Lainaa hakiessaan kuluttajan tulee myös antaa tarkat tiedot taloustilanteestaan, jotta rahoituslaitos voi arvioida lainan takaisinmaksukyvyn. 

Lisäksi lainan kustannuksista ja takaisinmaksuehdoista tulee antaa selkeä ja ymmärrettävä kirjallinen selvitys.

Pikalainoja koskee myös korkokatto, jonka mukaan luoton todellinen vuosikorko saa olla enintään 20 % lainan määrästä. 

Tämä tarkoittaa sitä, että pikalainojen korko ei saa ylittää kahtakymmentä prosenttia lainasummasta. Korkokaton tavoitteena on suojata kuluttajia liian korkeilta kuluilta ja estää ylivelkaantumista.

Lisäksi pikalainojen markkinointiin liittyy tarkkoja säännöksiä, ja lainan mainonnassa on kerrottava selkeästi lainan todellinen vuosikorko sekä lainan takaisinmaksuun liittyvät kustannukset. 

Markkinoinnin tulee olla totuudenmukaista ja selkeää, jotta kuluttaja voi tehdä tietoisen päätöksen lainan ottamisesta.

Kuluttajansuojan kannalta on tärkeää, että pikalainoja myöntävät rahoituslaitokset noudattavat tarkkoja säännöksiä, ja että kuluttajat saavat selkeän ja ymmärrettävän kuvan lainan kustannuksista ja takaisinmaksuehdoista.

Pikalainan edut ja haitat: kannattaako pikalainaa ottaa?

Pikalainan ottamisessa on sekä etuja että haittoja, joten päätös sen ottamisesta kannattaa tehdä harkiten. 

Tässä osiossa käydään läpi joitakin tärkeitä etuja ja haittoja, jotka tulee ottaa huomioon pikalainan harkitsemisessa.

Pikalainan edut

Nopeus ja helppous

Pikalaina on nopea ja helppo tapa saada rahaa nopeasti tarpeen tullen. 

Tämä voi olla erittäin tärkeää esimerkiksi yllättävien laskujen tai muiden yllättävien menojen kattamisessa.

Saatavuus

Pikalainat ovat yleensä saatavilla useilta eri lainanmyöntäjiltä, ja niitä voi hakea myös verkossa. 

Tämä tekee pikalainojen hakemisesta ja vertailusta helppoa.

Ei vakuuksia tai takaajia

Pikalainoja voi hakea ilman vakuuksia tai takaajia, mikä tekee niiden hakemisesta yksinkertaisempaa kuin perinteisten lainojen.

Pikalainan haitat

Korkeat korot ja kulut

Pikalainojen korot ja kulut voivat olla erittäin korkeat, mikä tekee pikalainan ottamisesta kalliimpaa kuin perinteisen lainan ottamisesta. 

On tärkeää vertailla eri lainanmyöntäjien tarjouksia ja valita se, joka tarjoaa kohtuullisimmat korot ja kulut.

Riskit ja velkaantuminen

Jos pikalainaa ei makseta takaisin ajallaan, se voi johtaa vakaviin taloudellisiin vaikeuksiin, kuten maksuhäiriömerkintään ja ylivelkaantumiseen. 

On tärkeää harkita tarkasti, onko pikalainan ottaminen todella tarpeen, ja arvioida oma maksukyky realistisesti.

Lyhyt maksuaika

Pikalainojen maksuaika on yleensä lyhyt, usein vain muutamia viikkoja tai kuukausia. 

Tämä voi tehdä takaisinmaksusta hankalaa, jos taloudellinen tilanne ei ole vakaa tai jos takaisinmaksuaika on liian lyhyt.

Miten valita sopiva pikalaina? Vinkkejä vertailuun

Pikalainan ottaminen voi olla houkuttelevaa, mutta ennen lainan hakemista on tärkeää tehdä huolellinen vertailu ja valita sopiva vaihtoehto omiin tarpeisiin ja taloudelliseen tilanteeseen nähden. 

Tässä joitakin vinkkejä sopivan pikalainan valintaan ja vertailuun:

  1. Selvitä omat tarpeet: Ennen kuin aloitat lainojen vertailun, mieti tarkkaan, kuinka paljon rahaa tarvitset ja mihin tarkoitukseen. Tämä auttaa sinua valitsemaan oikean suuruisen lainan ja välttämään turhia kuluja.
  2. Tutki eri pikalainavaihtoehtoja: Vertaile eri lainojen tarjoajia ja niiden korkoja, lainaehtoja ja muita kuluja. Tarkista myös, miten nopeasti laina maksetaan tilillesi ja kuinka pitkä maksuaika on.
  3. Lue lainaehdot huolellisesti: Ennen kuin hyväksyt lainan, lue tarkkaan lainaehtojen pienellä präntätty teksti ja varmista, että ymmärrät kaikki kustannukset ja ehdot.
  4. Harkitse vakuuksia tai takaajia: Vakuudellinen laina voi olla edullisempi vaihtoehto, mutta muista, että vakuuden menettämisen riski on olemassa. Jos tarvitset takaajaa, varmista, että hän ymmärtää vastuunsa.
  5. Vältä ylivelkaantumista: Ennen kuin otat lainan, varmista, että pystyt maksamaan sen takaisin sovitussa ajassa. Liian suuri laina voi johtaa ylivelkaantumiseen, joten harkitse tarkkaan, kuinka suuri laina on järkevä ottaa.
 

Pikalainan ottaminen voi olla hyvä ratkaisu lyhytaikaisen rahoituksen tarpeeseen, kunhan se tehdään harkitusti ja vastuullisesti. 

Seuraamalla edellä mainittuja vinkkejä, voit valita sopivan pikalainan ja välttää turhat kulut ja riskit.

Pikalainan käyttötilanteet: missä tilanteissa pikalaina voi olla hyvä vaihtoehto?

Pikalainat ovat nopea ja helppo tapa saada rahaa tililleen lyhyellä aikavälillä. 

Vaikka pikalainat voivatkin olla kätevä ratkaisu odottamattomiin rahantarpeisiin, ei niitä kuitenkaan tulisi käyttää harkitsemattomasti. 

Jotkin tilanteet kuitenkin voivat tehdä pikalainasta järkevän vaihtoehdon.

Yksi yleisimmistä syistä ottaa pikalaina on äkillinen rahantarve, kuten yllättävä lasku tai rikkoutunut kodinkone. 

Pikalainaa voi harkita myös, jos on tarve tehdä pieniä hankintoja tai maksaa lyhytaikaisia velkoja. 

Toisaalta, jos rahantarve on suuri tai pitkäaikainen, kannattaa harkita muita vaihtoehtoja, kuten pankkilainaa.

Toinen tilanne, jossa pikalaina voi olla hyvä vaihtoehto, on silloin kun luottotietonsa ovat jo menneet. 

Luottotietonsa menettäneelle pikalaina voi olla ainoa mahdollisuus saada lainaa, sillä pikalainan myöntäminen ei edellytä luottotietojen tarkastamista samalla tavalla kuin pankkilainan myöntäminen.

Ennen pikalainan hakemista kannattaa kuitenkin miettiä tarkkaan omaa taloustilannetta ja harkita muita vaihtoehtoja. 

Pikalainojen korko voi olla korkea ja lainan takaisinmaksuajan lyhyt, mikä voi aiheuttaa taloudellisia ongelmia, jos lainaa ei pysty maksamaan takaisin sovitussa ajassa. 

Lisäksi pikalainan hakeminen liian usein voi vaikuttaa luottotietoihin ja vaikeuttaa lainan saamista tulevaisuudessa.

Jos kuitenkin päädyt pikalainan hakemiseen, kannattaa vertailla eri pikalainojen kuluja ja ehtoja huolella. 

Muista myös lukea lainaehdot huolella ennen lainan hakemista ja varmistaa, että tiedät, miten laina on tarkoitus maksaa takaisin sovitussa ajassa.

Älä hae kallista pikalainaa, vaan kilpailuta vakuudettomat kulutusluotot Bankon avulla. 

Kilpailutuksessa on mukana jopa 30 luotettavaa pankkia ja rahoituslaitosta.